Kabeljauw op zijn Vlaams

Ingrediënten: voor 4 pers
4 kabeljauwmoten van elk 150 g
8 eetlepels broodkruim
2 eetlepels mosterd
enkele takjes verse peterselie
2 uien
een half flesje wit tarwebier
boter, bloem, peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze goudbruin aan in boter.
Schik de uien in een ovenschotel, kruid de kabeljauw met peper en zout en leg de moten bovenop de uien. Maak een persillade met het broodkruim, de gesnipperde peterselie en de mosterd. Strijk dit mengsel op de vis. Giet een half flesje wit tarwebier rond de vis en zet de schotel 8 minuten in een oven op 180°C. Haal de kabeljauw uit de ovenschotel en werk de uien af met enkele klontjes boter. Schik de uien met het kookvocht in een bord. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer met puree of gekookte aardappeltjes. Wat verse kervel is er heerlijk bij.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten