Kalfsblanket

Benodigdheden: Voor 4 pers.
40 gran boter
900 gram kalfsvlees in blokken van 3 cm
1 eetlepel bloem
3 dll doge witte wijn
½ ui
1 wortel
2 stengels bleekselder
3 dl lichte vleesbouillon
vers gemalen zwarte peper
1 citroen
2 eieren
2 dl room
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper

Bereidingswijze:
Verhit de boter in een grote pan op een matig vuur. Doe er de blokken vlees in en bak dit ongeveer 10 minuten. Draai het vlees af en toe zodat het rondom bruin wordt. Strooi de bloem over het vlees en giet er de wijn bij. Zet het vuur nu lager, leg het deksel er veer op en laat het geheel vervolgens circa 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg er de gesnipperde ui, een in stukjes gehakte wortel, de selder en de bouillon aan toe en blijf alles goed omscheppen, Leg het deksel er er terug op en laat alles gedurende 90 minuten stoven. Voeg, als de inhoud wat te droog wordt, wat water toe. voeg er de room vermengd met de eieren bij op het moment dat het vlees bijna uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en de gewassen en geraspte citroenschil aan toe, roer goed om en bestrooi met peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten