Benodigdheden: voor 4 personen
800 gram kalfsvlees (in blokjes)
200 gram kalfsgehakt
1 wit van prei
4 selderstelen
250 gram champignons
1 ui, 2 wortels
1 dl room
1 eigeel
water
bloem
peterselie
2 laurierblaadjes, tijm
peper en zout
Bereidingswijze:
Voorbereidingen: snipper de ui, hak de peterselie, maak de groenten schoon en snij ze fijn en rol gehaktballetjes van het kalfsgehakt. Daar na blancheer je het kalfsvlees (dit is een tweetal minuutjes in kokend water onderdompelen) en spoel het af met koud water om alle bloedresten af te wassen. Haal om dezelfde reden het water waarin je het vlees blancheerde door een zeef. Fruit de gesnipperde ui in een kom en doe er het vlees, het gezeefde water, de prei, selder, wortel en de kruiden bij. Laat dit alles lichtjes koken tot het vlees zacht is. Afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes zou dit ongeveer een uur moeten opstaan. 10 minuten voor tijd voeg je er de champignons en gehaktballen bij. Meng wat water en bloem met de room en het eigeel en voeg dit aan het vlees toe om de saus te dikken. Laat het niet meer koken! De kalfsblanket is klaar. Strooi er wat gehakt peterselie over en dien op met gekookte aardappelen. Smakelijk.
Groeten Christiaan