Kalfslapjes met citroensaus

kalfslapjeBenodigdheden: voor 4 personen
8 kalfslapjes van ongeveer 100 gram
150 ml kalfsfond
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
peper en zout

Bereidingswijze:
Rasp de schil van de citroen en meng deze met de olijfolie. Leg de kalfslapjes in deze marinade en laat ze ongeveer 3 uur in de koelkast trekken. Pers de citroen uit en vermeng de bloem met wat kalfsfond. Bak nu in een pan de kalfslapjes langs beide zijden mooi bruin, en haal deze dan terug uit. Maak nu de braadresten los met de rest van de fond en citroen. Roer er nu bloemmengsel door en laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg terug het vlees erbij. Plaats deksel op de pan en laat dit op een zacht vuurtje nog ongeveer 5 minuten trekken. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten