Kalkoen met worteltjes

Benodigdheden: Voor 4 pers.
4 kalkoenlapjes
1 kilogram jonge wortels
200 milliliter kippenboulion
10 milliliter room
80 gram boter
100 gram gehakte kervel
1 koffielepel venkelzaadjes
peper en zout

Bereidingswijze:
schrapp de wortels, en kook deze beetgaar. Laat de kippenbouillon tot de helft inkoken, doe er dan de room bij en laat nog ongeveer 4 minuten verder koken. Roer er nu de kervel door en breng op smaak met peper en zout. kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Bestrooi met de geplette venkelzaadjes. Laat in een braadpan de boter bruin worden en bak daar dan de kalkoenlapjes in tot deze mooi gekeurd zijn. Schik de kalkoenlapjes samen met de wortels op de borden en doe er de kervelsaus over. Dien op met aardappelen of gebakken aardappelen.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten