Benodigdheden: voor 4 personen
4 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels Paprikapoeder
1 eetlepel zout
2 koffielepels knoflookpoeder
2 koffielepels uienpoeder
1 koffielepel cayenepeper
1 eetlepel olijfolie
1blikje bier
zout
Bereidingswijze:
Droge marinade
meng in een kom de bruine suiker met het paprikapoeder, het zout, het knoflookpoeder, het uienpoeder en de cayennepeper. Zet apart. Bestrijk de kip met olijfolie en bestrooi met de droge marinade. Zet 15 minuten apart. Verwarm de oven voor op 180 °C. Open het blikje bier en giet de helft eruit. Prik met behulp van een flesopener extra gaten in de bovenkant van het blikje. Voeg wat zout toe aan het bier in het blikje, waardoor het bier gaat schuimen. Zet de kip op het bierblikje, zodat deze vrijwel geheel in de buikholte verdwijnt. Plaats kip en bierblikje zo op een bakplaat dat de kip stevig staat (door de poten ietwat naar voren tetrekken). Giet 1 glas water op de bakplaat. Laat 40 minuten roosteren. Haal de kip van het bierblikje. Rol de kip in aluminiumfolie. Zet 10 minuten apart. Snijd de kip in stukken.
Groeten Christiaan
Tip:
maak als de kip gaar is een saus van het bier uit het blikje.