Benodigdheden: Voor 4 pers
4 kippenbouten
1/2 kippenbouillontablet
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel oregano
1 citroen
1 ui
4 eetlepels bruine rum
1 blikje tomaatblokjes (netto 400 gram)
1 blik ananasstukjes op eigen sap (netto 227 gram)
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Was de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en besprenkel ze met het citroensap. Zet de kip ongeveer 30 minuten in de koelkast. Pel intussen de ui en de knoflook en snipper deze heel fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringen. Verhit de olie in een pan, bak de kippenbouten in ongeveer 5 minuten rondom bruinen leg ze op een bord. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet in ± 2 minuten zachtjes en glazig zijn. Roer er de tomaateblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano door, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 dl water aan toe. Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten in de saus en stoof ze afgedekt gaar in ongeveer 45 minuten. Schep de ananas met het sap en de rum door kip en warm ze nog ± 5 minuten zachtjes mee. Breng nog op smaak met zout en peper. Serveer met rijst.
Groeten Christiaan