Benodigdheden: Voor 4 pers
1 kip in 8 stukken
250 gram sjalotten
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels dragonblaadjes
3 hele takjes dragon
1 dl medium dry sherry
1/8 liter room
peper en zout
Bereidingswijze:
Pel de sjalotten en de knoflook. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip in 2 gedeelten rondom bruin. Neem de kip uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout. Bak de sjalotten al omscheppend 2 minuten in het bakvet. Voeg er dan het knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Verminder het vuur en leg de kip terug in de pan. Verdeel de dragonblaadjes erover en schenk de sherry erbij. Breng het aan de kook en laat de kip in 50-60 minuten gaar stoven. Draai de kip halverwege de bereidingstijd eens om. Neem de kip uit de pan en verdeel de sjalotten en de knoflook erover. Breng de jus met de room aan de kook en laat deze wat inkoken, doe de saus over de kip en garneer met de takjes dragon.
Lekker met aardappeltjes.
Groeten Christiaan