Kippebeignets met Gruyère

Benodigdheden: Voor 4 personen
2 hele kippenborsten
80 gram in staafjes gesneden Gruyère
4 plakken ham
500 gram bladerdeeg
1 geklutst ei
rozemarijn in poedervorm
peper
paprika

Bereidingswijze:
Deel de kippenborsten in twee helften en maak in elk een holte. Verdeel de Gruyère in die holten en druk goed aan. Kruid het vlees en wikkel rond elke halve borst een plak ham. Rol het deeg open tot een dikte van 2 tot 3 mm en snijd er 4 rondjes uit van 19 cm diameter. Leg een halve kippenborst op elke ronde, bestrijk de kanten van het deeg met het geklutste ei en vouw er de andere helft van het deeg over. Druk de randen goed samen opdat ze voldoende zouden kleven, decoreer eventueel met het overschot van het deeg en bestrijk met het ei. Zet op een taartplaat waarop een blad perkamentpapier ligt en zet 10 min. op een koele plaats. Zet dan 30 tot 40 min. in een voorverwarmde oven (220 °C). Geef er een salade bij of gesmoorde groenten.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten