Kippenbout in bladerdeeg

Benodigdheden: Voor 4 personen
4 kippenbouten
4 vellen bladerdeeg
1 ei
2 soeplepels sesamzaadjes
truffelsap
250 gram gemengde paddestoelen
2 sjalotjes
2 dl room
50 gram boter
1 bussel peterselie
2 takjes dragon
1 takje rozemarijn
peper en zout

Bereidingswijze:
Wrijf de bouten in met peper en zout. Rol het bladerdeeg uit en vouw elke bout in een vel deeg. Strijk de randen in met wat losgeklopt eiwit en plak deze goed dicht. Bestrijk nu de pakketjes met losgeklopt eigeel en bestrooi ze met het sesamzaad. Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven, bij een temperatuur van 180°C, gedurende ongeveer 35 minuten. Vergeet niet de bakplaat lichtjes in te vetten. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de sjalotten in halve maantjes. Bestrooi met peper en zout en bak de paddestoelen en sjalot lichtbruin in hete boter. Voeg room en truffelsap bij de paddestoelen plus de gehakte dragon. Laat de saus iets inkoken en werk af met een paar klontjes koude boter. Neem vier grote borden, schik op elk bord een bladerdeegpakketje, schep de saus rondom en garneer met wat gehakte peterselie en steek in elk pakketje een topje rozemarijn. Zeer lekker met gekookte rijst.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten