Koffiesabayon

Benodigdheden: Voor 4 pers
4 eidooiers
4 eetlepels suiker
8 eetlepels espresso koffie

Bereidingswijze:
Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur. Doe de eidooiers, de suiker en de sterke koffie in een ruime steelpan. Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf goed kloppen zodat de sabayon niet aankoekt aan de bodem van de pan.

Afwerking:
Giet de sabayon In coupes of wijnglazen en dien onmiddellijk op. Als u de sabayon zou laten rusten, zouden eigeel en koffie kunnen schiften.
Groeten Christiaan

Tip:
Deze sabayon kan ook als saus dienen bij roomijs (vanille, mokka of chocolade) of profiteroles.
U kunt ook 6 eetlepels koffie en 2 eetlepels koffielikeur gebruiken.

Reactie achterlaten