Konijn met pancetta

Benodigdheden: Voor 4 pers
4 konijnfilets
16 fijne sneetjes pancetta
50 gram boter
4 dl kalfsfond
klontje boter
peper en zout
4 konijnenvoorpoten
50 gram bloem
50 gram boter
2 flesjes Rodenbach
1 sneetje peperkoek
mosterd
kruidentuiltje
risotto
metil
panko
groene asperges
snijbonen
1 uitje

Bereidingswijze:
Wikkel de konijnfilets in pancetta. Kleur ze aan beide kanten in boter. Laat het vlees daarna rusten. Blus de braadpan met kalfsfond en laat dit inkoken. Binden met een klontje boter. Kruid de pootjes met peper en zout. Wentel ze in de bloem en kleur ze aan in boter. Snijd de ajuin fijn en laat deze uitzweten. Leg de konijnfilets erop. Voeg kalfsfond toe en twee flesjes Rodenbach. Voeg twee sneetjes peperkoek toe met daarop telkens een eetlepel mosterd. Voeg een kruidentuiltje toe. Maak een klassieke risotto en laat deze afkoelen. Maak er kleine kroketjes mee. Haal ze door metil en daarna door panko en frituur ze goudbruin op 170°(. Schil de groene asperges en kook ze beetgaar. Snijd de snijbonen in lange slierten en kook ze ook beetgaar. Stoof een ajuintje aan en bak er de snijbonen en groene asperges aan.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten