Konijn volgens Limburgs recept

Konijn LimburgsBenodigdheden: voor 4 personen
1 konijn in stukken
1 grote ui
250 gram champignons
250 gram spekblokjes
30 cl rode wijn
10 cl room
paneermeel
mosterd
bloem
peper en zout

Bereidingswijze:
Bestrooi de stukken konijn met zout en smeer ze daarna in met mosterd. Laat dit minstens een drietal uren staan. Vermeng 1 eetlepel bloem en drie eetlepels paneermeel, strooi deze over de konijnedelen en braad ze goudgeel. Wanneer het vlees goudbruin is gebakken, voegt u een gesnipperde ui en laurierblad toe. Blus het geheel af met de rode wijn. Laat het konijn nu gaar sudderen, tot het vlees gemakkelijk los laat van de botjes ( een tot anderhalf uur). Leg het gare konijn op een schotel. Voeg wat uitgebakken blokjes spek en gebakken champignons toe aan de saus. Op smaak afmaken met wat zout en peper en een scheutje room. Opdienen met gebakken aardappelen en witloofsla.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten