Konijnenbouten met coulis van prei

Konijn met preiBenodigdheden: voor 4 personen
4 konijnenbouten
200 gram boter
2 uien
1 teentje knoflook
1 dl kippenbouillon
2 dl verse room
6 dikke preiwitten

Bereidingswijze:
Hak de uien, het knoflook en de preiwitten fijn. Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Verhit de boter en laat daarin op hoog vuur de konijnenbouten flink kleuren. Draai het vuur lager en bak de konijnenbouten helemaal gaar. (ongeveer 45 minutten ) Smelt intussen in een andere pan een klontje boter en stoof daarin de gehakte ui met de gesnipperde knoflook en de gewassen kleingesneden preiwitten. Kruid met peper en zout en overgiet met de fond. Laat helemaal gaar stoven en pureer vervolgens met de mixer. Het mengsel mag nog redelijk grof zijn. Roer er vervolgens de verse room door en laat indikken op hoog vuur. Schik de konijnenbouten op warme borden en overgiet met de coulis van prei. Serveer met luchtige aardappelpuree, rijst of tagiatelli.
Groeten Christiaan

Tip:
Coulis is een (dunne) puree van groenten of schaaldieren.
Vruchtencoulis is een saus van gepureerde verse vruchten.

Reactie achterlaten