Kreeft Florentine

Benodigdheden: Voor 4 personen
450 gram kreeftenvlees
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 gram broodkruim
275 gram spinazie
225 gram mozzarella
3 eetlepels boter
1 eetlepels bloem
225 ml kooksroom
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een taartvorm van 23 cm in en verdeel het in stujes verdeelde kreeftenvlees over de bodem. Smelt in een middelgrote pan de boter, voeg er de bloem aan toe en verwarm het mengsel al roerend tot deze roux dik is. Als deze borrelt nog 1 min. roeren en dan van het vuur nemen. Klop er de koksroom door en zet terug op het vuur. Breng voorzichtig en onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg waneer het mengsel is ingedikt er de helft van de Parmezaanse kaas bij. Roer tot deze goed is opgenomen en neem dan de pan van het vuur. Doe de spinazie in een zeef en druk deze uit tot al het vocht er uit is. Verdeel de spinazie over het kreeftenvlees en giet er de roomsaus over, verdeel de mozzarella er over en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Breng het broodkruim op smaak met peper en zout en strooi dit er over doe er enkele stukjes boter op en bak gedurende 20 minuten in de oven tot het gerecht gaar en goudbruin is.
Groeten Christiaan

 

Reactie achterlaten