Kreeft florentine

Benodigdheden: Voor 4 pers
450 gram gaar kreeftenvlees. in stukjes
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
225 ml koksroom
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
50 gram droog broodkruim
275 gram diepvriesspinazie
225 gram mozzarella, kleinqesneden
peper en zout en uit de molen


Bereidingswijze:

Verwarm de Oven voor op 175 graden. Vet een taartvorm van 23 cm diameter in en verdeel het kreeftenvlees over de bodem. Smelt in een middelgrote pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en verwarm het mengsel al roerend tot deze roux dik is en borrelt. Blijf nog 1 min. roeren en neem dan van het vuur. Klop er de koksroom door en zet terug op het fornuis. Breng voorzichtig en voortdurend roerend aan de kook. Voeg wanneer het mengsel is ingedikt dit is ongeveer 1 a 2 min, nadat het aan de kook is gekomen, de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer tot deze goed is opgenomen en neem de pan van het vuur. Doe de spinazie in een heel fijne zeef en druk uit tot al het vocht verdwenen is. Verdeel de spinazie over het kreeftenvlees in de taartvorm. Giet de roomsaus erover, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de resterende Parmezaan. Breng het broodkruim op smaak met zout en peper en strooi het erover. Bak 20 minuten tot het gerecht door en door gaar is en goudbruin is.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten