Benodigdheden: voor 4 personen
450 gram gaar kreeftenvlees
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
230 ml room
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
225 gram mozzarella, kleingesneden
275 gram diepvries spinazie (Ardo)
50 gram broodkruim
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een taartvorm in van 23 cm in en verdeel het kreeftenvlees over de bodem. Smelt in een middelgrote pan de boter op middelmatig vuur. Voeg er de bloem aan toe en verwarm het mengsel al roerend tot deze roux dik is en borrelt. Blijf dan nog 2 min roeren en neem dan van het vuur. Klop er de room door en zet terug op het vuur. breng voorzichtig en onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg wanneer het mengsel ingedikt is dit is ongeveer 2 min nadat het aan de kook is gekomen, de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer tot deze goed is opgenomen en neem dan de pan van het vuur. Doe de spinazie in een fijne zeef en druk tot al het vocht verdwenen is. Verdeel de spinazie over het kreeftenvlees. Giet de roomsaus erover, en verdeel de mozzarella erover, bestrooi met de resterende Parmezaan. Breng het broodkruim op smaak met peper en zout en strooi het erover. Plaats nu de taartvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 Min tot het gerecht door en door gaar is en mooi goudbruin.
Groeten Christiaan