Kreeft gegrild met basilicum en look

Benodigdheden: voor 4 personen
2 Canadese kreeften
3 liter court-bouillon
1 eetlepel basilicum
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 Rucola salade
1 teentje look
polenta
wortel, boontjes, asperges enz.
grof zeezout uit Guérande
peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de kreeft in court-bouillon en laat afkoelen. Maak een olijfolie van look en basilicum. Laat de polenta in gezouten water koken en meng goed. Als het deeg van de pan loskomt, voeg dan de fijn geknipte rucola en de olijfolie toe en breng op smaak. 
Snijd de kreeft in 2 en breek de scharen. Grill beide stukken langs beide kanten en begin met het schild. Schik de warme kreeft op het bord, bestrijk met basilicumolie en look. Verdeel de polenta in stukken met behulp van een doorslag en schik op het bord, garneer met de geblancheerde groenten.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten