Benodigdheden: Voor 4 personen
2 kreeften van 450 gram
2 flesjes Struise Witte
250 gram boter
1 dl room
3 dl visfumet
1 bosje koriander
1 bosje kervel
1 bosje peterselie
cayennepeper
peper en zout
Voor de courboullion:
1 liter water
1 ui
1 dikke wortel
¼ van een knolselder
cayennepeper
peper
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote kom en breng deze aan de kook. Doe er dan de kreeften in en laat deze ongeveer 7 minuten mee koken. Verwijder de kreeften en snij ze in twee. Doe de helft van de boter in een grote pan en bak de kreeften langs de viskant aan. Doe alles in een vuurvaste schotel en kruid met peper en zout. Giet er 1 1/2 flesje Struise Witte en de visfumet bij en plaats dit gedurende 15 minuten in een oven van 220°. Doe de rest van het bier en de room in een kom en laat deze voor de helft inkoken, voeg er geleidelijk de boter aan toe tot je een gladde saus verkrijgt. Voeg er de fijngesneden kruiden bij en breng op smaak met cayennepeper. Giet de saus over de kreeften en serveer.
Groeten Christiaan