krokante kipfilet met een mousseline van pompelmoes

krokante-kipfiletBenodigdheden: voor 4 personen
2 kipfilets (dubbele)
150 gram bakboter
400 g wortelen
400 gram aardappels
2 eetlepel vloeibaare bakboter eventueel Solo
6 eetlepels suiker
1 eetlepel room of Solo Delifine
2 pompelmoezen
een bundel groene asperges
notenolie
5 eieren
geplette hazelnoten
paneermeel
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Halveer de kipfilets. Dompel ze in twee losgeklopte eieren, paneer ze met paneermeel en de gehakte hazelnoten en bak ze in de Solo. Haal de zeste van één pompelmoes en blancheer die driemaal in een bodempje water. Laat de schilletjes nadien koken in een siroop van 1 dl water met 4 el suiker. Schil de pompelmoes verder en snij de partjes zonder de vliezen uit. Hou dit alles bij voor het garnituur. Pers de tweede pompelmoes en laat het sap met 2 el suiker inkoken. Kook de groene asperges beetgaar en kook daarna de aardappelen en wortelen samen gaar. Giet af en pureer ze. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Spuit op een bakplaat ‘Pommes Duchesse’ van deze puree. Hou warm in een voorverwarmde oven van 180°C. Mousseline: klop 3 eieren los met het ingekookte pompelmoessap en klop dit au bain-marie op tot een gebonden massa. Smelt de boter en voeg die straalsgewijs toe. Voeg op het einde de room toe. Schik de filets en de ‘Pomme Duchesse’ op borden en werk af met de garnituur en de mousseline. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten