Benodigdheden: voor 4 personen
1 a 2 door de slager klaargemaakte lamsfilets (ong.300 g)
1 kleine in reepjes gesneden ui
1 dl room
40 g boter
50 g gedroogde en in schijfjes gesneden morilles (een hele nacht in water geweekt)
80 g geraspte Gruyère
250 g tot een vierkant opengerold bladerdeeg
1 geklutst ei
2 geperste knoflookteentjes
8 tot 12 slabladen of 400 g geblancheerde bladspinazie
rozemarijn in poedervorm
korianderpoeder
paprika
zout en peper
Bereidingswijze :
Kruid het lamsvlees, bak het goed aan twee zijden, haal het uit de pan en leg opzij. Bak de ui en de knoflook, doe er de morilles bij en stoof tot het kookvocht is uitgekookt. Voeg er de room aan toe, breng aan de kook en laat afkoelen. Meng de Gruyère en het ei erbij en breng op smaak. Leg het bladerdeeg op het werkblad, verdeel er de helft van de slabladen of de helft van de zorgvuldig uitgelekte en met keukenpapier gedepte spinazie over, maar laat een boord van 2 cm vrij. Stort er de champignonmassa over en bedek met de andere helft van de bladen. Leg er het lamsvlees bovenop, bestrijk de boorden van het deeg met ei, vouw dicht en druk de randen goed vast. Duw de randjes van het deeg naar beneden en plaats met de naad naar beneden op een taartplaat die bedekt is met een blad bakpapier. Garneer met het overschot van het deeg, bestrijk met het ei en zet 10 tot 15 min. op een koele plaats. Zet vervolgens 20 min. in een voorverwarmde oven (220 °C). Haal uit de oven, laat 5 min. rusten en snijd dan in plakken.
Groeten Christiaan