Benodigdheden: Voor 4 pers
600 gram lamsfilet
150 gram verse peultjes
100 gram worteltjes
100 gram lente-uitjes
2 eetlepels tomatenpuree
2 tenen geplet knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
1 flesje Grimbergen Cuvée (33 cl)
2 eetlepels allesbinder
2 eetlepels fijngehakte peterselie
peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de lamsfilets in dunne plakken. Verhit de olie in een wok en bak de plakken lamsfilet om en om. Schep het vlees steeds goed om en doe de peultjes, de grof gesneden lenteuitjes, de in reepjes gesneden wortel, de tomatenpuree en de knoflook erbij. Schep steeds goed om. Voeg 3/4 van het bier toe en warm nog even door. Laat de saus iets inkoken en bind hem eventueel met allesbinder. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de plakken lamsfilet, het garnituur en de saus over de voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie. Serveer met aardappelkroketjes en dunne sperzieboontjes.
Drink er een koel glas Grimbergen Cuvée bij.
Groeten Christiaan