Lamsrug met sesamkorst

lamsrugBenodigheden: Voor 4 personen
Voor de groenten:
400 gram wortels
400 gram koolrabi
3 eetlepels rode wijn
1 koffielepel honing
2 takjes tijm
peper en zout
Voor de sesampasta:
4 eetlepels sesamzaadjes
50 gram parmezaan
20 gram zachte boter
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

700 gram lamsrug

Bereidingswijze:
Bak het vlees langs alle kanten mooi aan en haal het dan terug uit de pan. Doe dan de groenteblokjes in de kookpan, voeg er de rode wijn bij, breng dit aan de kook en laat het dan met het deksel op gedurende 10 minuten op een zacht vuur verder garen. Doe de sesamzaadjes in een hoge maatbeker en maal deze grof met een mixer. Vermeng nu zorgvuldig met de boter,olijfolie,parmezaan, peper en zout. Kruid de groeten nu met de honing, tijm, peper en zout, en leg het vlees erop. Bestrijk het lamsvlees met de sesampasta en plaats dit nu zonder deksel voor ongeveer 9 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot je een krokant korstje hebt. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten