Lasagne met kip en prei

Benodigdheden: Voor 6 personen
600 gram kippenvlees
30 gram boter
30 gram bloem
250 gram champignons
80 gram smeltkaas
100 gram parmezaan
500 ml melk
250 ml kippenbpulion
1 prei
1 venkel
1 limoen
1 teentje look
1 takje zozemarijn
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel paprika
kardemompoeder
12 Lasagnevellen
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de prei stengel schoon en snijd hem in fijne ringen, maak de venkel schoon en snijd hem in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in schijfjes. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Snijd het pepertje overlangs in tweeën, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Spoel de limoen onder heet water, rasp de schil en pers het sap uit. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Snijd het kippenvlees zeer fijn. Verwarm de oven voor op 200°C en kies daarbij voor onder- en bovenwarmte. Braad er het kippenvlees met de knoflook en het gehakte pepertje in bruin. Voeg de groenten en de rozemarijn toe en laat alles samen stoven. Blus met de sherry en breng vervolgens op smaak met kerrie- en paprikapoeder. Neem het vlees-groentemengsel eruit. Laat de boter in de eenheid smelten tot er blaasjes verschijnen. Roer er de bloem met een garde krachtig onder. Giet er geleidelijk aan en al roerend de melk en kippenbouillon bij. Laat even koken en los er de smeltkaas in op. Voeg het sap en de geraspte schil van de limoen toe en kruid alles met zout, cayennepeper en kardemom. Rasp de kaas.Vul een ovenschotel afwisselend met een laagje kaassaus, kip-groentemengsel en lasagnevellen. Begin en eindig met de saus. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over. Laat ongeveer 35 minuten zonder deksel bakken in de oven. Controleer na ongeveer 10 minuten vóór het einde of er zich al een mooi bruin korstje heeft gevormd. Als dat zo is, plaats dan het deksel erop tot het einde van de gaar tijd.
Dit gerecht valt erg in de smaak bij kinderen.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten