Lasagne met spinazie en fetakaas

Benodigdheden: Voor 4 personen
300 gram lasagne
700 gram bladspinazie
100 gram ui
150 gram fetakaas
100 gram Gruyere kaas
250 cl volle melk
60 gram boter
60 gram bloem
10 ml olie
muskaatnoot
knoflook
zout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Maak van de boter en bloem een roux. Voeg er melk aan toe en roer met een klopper tot een egaal geheel. Laat lichtjes koken en kruid met zout, peper en muskaatnoot. Fruit de fijngesneden ui in olie. Doe er de bladspinazie bij en breng op smaak met zout, peper, knoflook en muskaatnoot. Bestrijk de bodem van een vuurvaste schotel lichtjes in met boter en vul de schotel in verschillende lagen met lasagnebladen, bechamelsaus, spinazie en blokjes fetakaas. Giet er de rest van de bechamelsaus over, bestrooi met de Gruyere kaas en laat die goudgeel bakken in een hete oven van 200/220°
Groeten Christiaan

Tip: in plaats van fetakaas kan je ook mozzarella of ricotta gebruiken.

Reactie achterlaten