Benodigdheden: Voor 4 pers.
4 portie gemengde sla
200 gram crosne
8 plakjes ontbijtspek
12 tijgergarnalen
2 sinaasappels (sap opgevangen)
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
olijfolie
balsamicoazijn
mosterd
honing
peper en zout
Bereidingswijze:
Borstel de crosne schoon en verwijder onzuiverheden; schillen hoeft niet. Blancheer ze een minuut in licht gezouten water, laat uitlekken en bak ze goudbruin in een beetje vetstof. Bak het ontbijtspek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel In hapklare stukjes. Gril de tijgergarnalen kort op een heet vuur. Schik de gemengde sla in een mooi bord en verdeel er de crosne, pancetta, tijgergarnalen en partjes sinaasappel over. Maak een vinaigrette van het opgevangen sinaasappelsap de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, honing, peper en zout. Druppel een beetje vinaigrette over de sla en werk af met pijnboompitten .
Groeten Christiaan