Benodigdheden: voor 4 a 6 pers
één liter blond bier
25 cl. witte wijn
50 gram cassonade suiker
50 gram zwarte rozijnen
een stokje kaneel
beschuiten of geroosterd brood
bruine suiker
Bereidingswijze:
Giet één liter bier in een soeppan. Voeg er de 50 gram suiker toe, indien mogelijk bruine suiker. Breng dit aan de kook en zet de pan van het vuur. Voeg een kwart liter witte wijn (Moezel) toe en een stokje kaneel, en ook 50 gram zwarte rozijnen. Breng opnieuw aan de kook, waarna u de soep in een soepkom giet. Hierin heeft u gesuikerde beschuiten of enkele sneden in de oven gedroogd en met bruine suiker bestrooid brood heeft gelegd. Laat goed het brood goed weken en dien op. Om deze soep te maken gebruikt u best een vrij hoge pan. Het bier kan immers behoorlijk schuimen en overlopen.
Tip:
In plaats van kaneel kan u ook vanille gebruiken. Dan is een heel verfrissende soep, en een klassiek streekgerecht.