Bereidingswijzen:
Citroen-kruiden marinade
Meng 4 eetlepels olijfolie met het sap en de zeste van 1 citroen, 2 koffielepels scherpe mosterd, 1 eetlepels vloeibare honing en 2 eetlepels gehakte peterselie.
Aanbevolen marinade voor lamsvlees en vis.
Barbecue chili
Meng 4 eetlepels olie met 2 koffielepels zacht chilipoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepels Worcestershiresaus en 2 eetlepels vloeibare honing. Voeg ook nog 1 fijngesnipperde ui toe, 3 eetlepels gehakte bieslook en 1 klein rood Spaans pepertje, in snippers.
Aanbevolen marinade voor gevogelte en varkensvlees.
Mosterd-gembermarinade
Meng 3 eetlepels zaadjesmosterd met ½ koffielepel gemberpoeder, 4 eetlepels gemberstroop en 2 fijngesnipperde uien.
Aanbevolen marinade voor steak en rundvleesbrochettes.
Groeten Christiaan