Benodigdheden: Voor 4 pers.
750 gram kalfszwezeriken
2 takken selder
2 busseltjes asperges
1 wortel
1 ui
4 citroenen
50 gram peterselie
50 gram boter
1/2 liter room
6 eigelen
4 eetlepels bloem
1 kruidentuiltje
Bereidingswijze:
Laat de kalfszwezeriken 3-4 uur in lauw water wit trekken. Spoel ze goed af en kook ze dan in licht gezouten water 2-3 minuten voor.
Spoel ze onder koud stromend water nog eens af en kook ze vervolgens met het kruidentuilje, de wortel en de seldertakken gaar. Schil intussen de asperges en kook ze in water met een weinig suiker en zout gaar. Bind het kookvocht van de kalfszwezerik met een roux (gesmolten boter en bloem).
Haal de saus door een zeef en kruid haar met peper, zout en citroensap. Werk de saus af met een liaison (room en eigelen) de saus mag nu zeker niet meer koken.
Meng tenslotte de gehakte peterselie door de saus. Over giet de uitgelekte en warme kalfszwezeriken met de saus en garneer met de gekookte asperges.
Serveer hier nieuwe aardappeltjes bij.
Groeten Christiaan