Benodigdheden: Voor 4 personen
2 gekookte hele kreeften (400 g elk)
600 gram staartvis (lotte)
2,5 dl witte wijn
2,5 dl kippenbouillon
100 gram wortelen
100 gram raapjes
200 gram groene boontjes
100 gram erwtjes
100 gram zilveruitjes
2 dl room
2 sjalotten
1 takje dragon
peper en zout
enkele kervelpluksels
Bereidingswijze:
Splijt de schaal van de kreeft in twee en de staart in ringen. Haal het vlees eruit, vang al het sap op en hou de groene koraal apart. Snij de staartvis in medaillons. Stoof de staartvis in een nootje Solo. Voeg na enkele ogenblikken de gehakte dragon toe. Giet er vervolgens de witte wijn, de kippenbouillon en het kreeftensap bij. Laat 5 minuten sudderen alvorens de kreeft en de staartvis in dit kookvocht te laten afkoelen. Plaats de kookpot dan afgedekt in de koelkast. Was alle groenten. Snij de wortelen en de raapjes in kogeltjes. Kook ze afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Laat ze onder koud water schrikken. Bewaar in de koelkast. Haal de kreeft en de vis uit het stoofvocht. Breng dit vocht aan de kook, voeg er de room aan toe en laat inkoken tot een gebonden saus. Voeg er dan de kreeft, staartvis en groenten aan toe en laat ze langzaam verwarmen. Roer net voor het serveren de groene kreeften koraal door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Vul 4 borden met de navarin, schik een halve kreeft bovenaan elk bord en werk af met enkele kervelplukjes.
Groeten Christiaan