Benodigdheden: voor 6 personen
500 gram bloem
10 gram zout
1 ei
20 gram gist
0,50 dl melk
100 gram krenten
100 gram rozijnen
Bereidingswijze:
Vermeng de bloem en het zout. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin. Maak de gist aan met de lauwe melk. Voeg dit bij de rest en roer dit tot het beslag glad is en laat het dan enkele minuten staan. Waneer het beslag in stukken van je lepel volt is het dik genoeg. Was de rozijnen en krenten en roer deze door het beslag. dek het beslag af met een vaatdoek en laat deze ongeveer 1 uur rijzen. Verwarm een frituurpan op 170 graden. Vorm de oliebollen met behulp van 2 soeplepels en laat deze in de warme olie glijden keer na ongeveer 3 minuten om, laat ze dan nog 2 minuten verder bakken, haal deze vervolgens uit de olie en laat ze goed uitlekken. Serveer met poedersuiker of kaneel. Smakelijk
Groeten Christiaan