Pannenkoeken met Leffe blond

Benodigdheden: Voor 4 pers
500 gram tarwemeel
100 gram gesmolten boter
20 gram suiker
10 eieren
1 dl Leffe blond
6 dl volle melk
bakboter
zout

Bereidingswijze:
Zeef het meel in een kom, maak middenin een kuiltje en doe er de eierdooiers in doe je er suiker bij. Meng alles goed en voeg er dan het zout en de melk toe. Als laatste, meng je er de gesmolten boter doorheen. Laat nu ongeveer 30 min. rusten. Klop vervolgens het eiwit goed stijf, spatel het onder het deeg en voeg het bier toe. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Verdeel een laag beslag over de bodem door de pan in alle richtingen schuin te houden. Bak op een matig vuur. Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en het deeg is opgedroogd, bak ook de andere kant goudbruin.
Groeten Christiaan

Tip:
Wens je “pannenkoeken op grootmoeders wijze. dan Je ga je hiervoor als volgt te werk: volg bovenstaande bereidingswijze, maar voeg er een harde appelsoort aan toe. Schil de appel, snij hem in zeer fijne schijfjes en duw hen in het rauwe deeg in je koekenpan. Bestrooi met kaneel en vóór je hem omdraait! doe je er een klontje boter bij.
Indien je geen Leffe hebt kan je ook eventueel Grimbergen blond gebruiken.

Reactie achterlaten