Benodigdheden:
1 Haas
500 gram varkensgehakt
6 ajuin
8 charlotten
1 appels
1 jeneverbessen
2 eetlepels madeira,
2 eetlepelsl cognac
cayenne peper
zout
varkensnet of crépine
Bereidingswijze:
Maal de helft van het hazenvlees samen met het varkensgehakt fijn in de keukenmachine. Voeg de in stukken gesneden, geschilde appels, ajuin, charloten en jeneverbessen aan toe. Laat alles fijn draaien en druk het mengsel door een zeef. Laat het goed koud worden in de koelkast en meng dan room, peper en zout door de massa. Voeg vervolgens Cognac en Madeira toe, samen met de helft van het hazenvlees, in kleine dobbelsteentjes gesneden. Doe de massa in met boter ingevette vuurvaste schotelt. Doen er de het varkensnet op, en zet dit in bain marie in een voorverwarmde oven van 160 graden laat deze 45 minuten garen. Laat nadien opstijven in de koelkast.
Groeten Christiaan
Serveertip:
Maak op elk bord een bedje van (veld)sla, aangemaakt met wat olijfolie, paar druppel Balsamico azijn, een theelepel honing en een theelepel mosterd. Doe de paté op de sla en serveer.