Benodigdheden: Voor 4 personen
4 peren
150 gram fijne suiker
500 ml halfdroge witte wijn
1 koffielepel geraspte gemberwortel
1/2 kaneel stokje
sap van 1/2 citroen
Voor de chocoladesaus:
125 gram bittere chocolade
4 cl Poire Williams
2 eetlepels room
Bereidingswijze:
Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Besprenkel ze meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Breng de wijn aan de kook met de suiker, de gemberwortel, het kaneelstokje en het stukje citroenschil. Leg er nu de peertjes in, en verminder het vuur. Pocheer de peren 8 minuten in de wijn tegen de kook aan, of tot ze beetgaar zijn zonder uit elkaar te vallen. Laat ze afkoelen in de wijnsiroop. Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Doe er de Poire Williams en de room bij en roer deze mooi glad. Schep de peren met een schuimspaan uit de wijnsiroop en doe deze in dessertkommetjes. Lepel er eerst wat wijnsaus, dan de warme chocoladesaus over. Serveer meteen.
Groeten Christiaan