Benodigdheden: Voor 4 pers
4 rijpe peren
het sap van een citroen
12 plakjes parmaham
3 blaadjes gelatine
1 1/2 meloen
1 tomaat
8 cl wodka
3 eetlepels visbouillon
1 appel
100 gram room
3 muntblaadjes
een paar blaadjes kervel
Bereidingswijze:
Schil de peren zorgvuldig en mix drie ervan met het citroensap en de wodka. Zeef het geheel en voeg de vooraf in koud water geweekte gelatineblaadjes aan toe. Klop de room op en doe hem bij de bereiding. Goed mengen. Giet de bereiding in een vorm en laat op een koele plaats opstijven en koud worden. Stort de bavarois uit in het midden van een dienschotel en schik er de plakken parmaham in kransvorm rond. Voor de coulis mixt u het vruchtvlees van de meloen samen met 3 muntblaadjes en het visbouillon. Door een zeef doen en dan in de koelkast laten afkoelen. Nu de overblijvende peer, de gepelde, ontpitte tomaat en de appel in heel kleine stukjes snijden: mengen en over de bavarois verdelen. Afwerken met een plukje kervel en een paar muntblaadjes.
Groeten Christiaan