Benodigdheden:
2 varkenspoten
50 gram spliterwten
10 peperbolletjes
2 bouillonblokjes (rund)
1 flinke bos peterselie
1 rode ui
2 wortelen
3 selder stengels (fijngesneden)
150 gram gehakt, bloem
1,5 liter water
peper en zout
Bereidingswijze:
Doe de varkenspoten in een ruime kom en voeg de spliterwten, de steeltjes van de peterselie, zout, peperbolletjes en bouillonblokjes toe. Voeg water toe en breng aan de kook, laat onafgedekt een uurtje zachtjes koken, schuim regelmatig af. Neem de varkenspoten eruit (deze zijn van geen nut meer vanaf nu) en laat de bouillon afkoelen, zet nog een uurtje in de koelkast zodat het vet stolt en je het gemakkelijk kan verwijderd. Stoof de ui, selder en wortelstukjes aan in boter en bevochtig met de bouillon en voeg nu ook de grof gehakte peterselie toe, laat zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Maak ondertussen balletjes van het gehakt en bestuif ze met wat bloem. Mix de soep glad en breng verder op smaak met peper en zout, voeg de balletjes toe, laat nog even doorkoken en serveer.
Groeten Christiaan
Tip:
Indien de soep dan eventueel te dik is nog wat water of room aan toe voegen.