Pladijs met zure eiersaus

Benodigdheden: voor 4 pers.
8 pladijsfilets
1 sjalot
3 eidooiers
3 eetlepels citroensap
5 dl visfond
3 dl room
15 gram boter
peper zout

Bereidingswijze:
Dep de visfilets goed droog. Rol ze op met de velkant naar binnen, dan dan ben je zeker dat ze mooi opgerold blijven. Steek ze eventueel vast met een houten prikker. Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan. Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room. Bak de sjalot snippers gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Blus dit met het citroensap. Doe er dan het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout. Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheer vocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij. Serveer met aardappelpuree.
Groeten Christiaan

Tip:
Zure eiersaus is ook erg lekker bij gebakken vis

Reactie achterlaten