Platte kaastaart met veldsalade

Benodigdheden: Voor 4 pers
200 gram platte kaas
200 gram komkommer
300 gram  meloen
160 ml verse room
1 eetlepel zuivere olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 bakje veldsla
2 1/2 blaadjes gelatine
peper en zout

Bereidingswijze:
Was, schil en ontpit de komkommer en de meloen. Snijd beiden in kleine blokjes. Klop de verse room stijf. Week de blaadjes gelatine in een weinig koud water. Laat Ze vervolgens op een zacht vuur smelten. Meng de komkommer en de meloen met de platte kaas en voeg er achtereenvolgens de kruiden, de gesmolten gelatine en de slagroom aan toe. Doe deze bereiding in een grote vorm en laat ± 6 uur afkoelen in de koelkast. Haal voor het opdienen de platte kaastaart uit de vorm door deze enkele minuten in warm water te zetten. Garneer met de met citroensap en de met olijfolie overgoten veldsla.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten