Benodigdheden: voor 4 personen
1 kg reeragout
2 staven prei (wit)
2 middelgrote uien
2 soeplepels Luikse stroop
1 fles rode wijn
30 gr boter
1 koffielepel jeneverbessen
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
peper en zout
Bereidingswijze:
Maak de uien en de staven prei schoon en snijd ze beiden in fijne schijfjes. Verhit de boter in een kookpan en laat de stukken ragout hierin mooi bruin kleuren.Kruid het vlees met peper en zout. Haal de stukken vlees uit de pan en deglaƧeer de pan met 3/4de van de rode wijn. Voeg er de Luikse stroop bij. Doe het vlees terug in de pan, voeg er de groenten, een paar jeneverbessen, de tijm en de laurierblaadjes bij. Giet er de rest van de wijn bij en breng op smaak. Laat het geheel gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Serveer met aardappelpuree.
Groeten Christiaan