Benodigdheden:
750 g tomaten
1 gesnipperde ui
1,5 dl appelazijn
¼ appel in blokjes gesneden
½ theelepel gemalen peper
1 theelepel mosterd
zout
40 g suiker
basilicum
olijfolie
Bereidingswijze:
Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie zonder te kleuren. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze bij de ui. Na 5 minuten voeg je de appel, azijn, mosterd, zout, peper, suiker en basilicum toe. Laat alles inkoken tot een dikke massa. Op een zacht vuurtje duurt dit ongeveer 45 minuten. Laat dit eerst afkoelen en zeef het dan eerst door een grove zeef, en vervolgens door een zeer fijne zeef. Breng op smaak met wat zout en eventueel wat extra azijn. De ketchup die in de handel verkrijgbaar is bevat veel meer suiker. Smakelijk
Tip:
Als je ook deze smaak meer wil benaderen, moet je zeker suiker toevoegen. Los daarom wat suiker op in een beetje water en voeg het aan de ketchup toe.
Voor diabeten kan men de suiker vervangen door vloeibare zoetstof, zo hebben zij ook eens een eigen ketchup.
Groeten Christiaan