Salade met West-Vlaamse geitenkaas

Benodigdheden: Voor 4 pers
8 schijven van 100 gram harde geitenkaas
400 gram  gemengde salade
1 bakje aardbeien
4 eetlepels gemengde noten, hazelnoot, walnoot en amandel
4 eetlepels frambozenazijn
2 eetlepels lopende honing
peper
peterselie

Bereidingswijze:
Was de sla en zwier ze droog. Bij dit gerecht past elk type sla, maar ik verkies een mix van Romeinse sla, eikenbladsla en gewone sla. Was de aardbeien met de steeltjes eraan en laat ze drogen op een propere keukenhanddoek. Dresseer de borden met een kleine hoeveelheid van de slamix, voeg wat kruiden toe en besprenkel de sla met wat frambozenazijn. Snij de aardbeien in vier en strooi ze willekeurig samen met de noten en de peper van de molen over de sla. Gebruik bij gebrek aan aardbeien, rozijnen. Verhit nu een pan met een antikleeflaag tot op hoge temperatuur. Leg de plakjes geitenkaas in de hete pan. Draai de schijven kaas om wanneer ze een bruin randje krijgen. Leg vervolgens de gebakken kaas op de sla en druppel met behulp van een lepel of spuitmond wat honing op de kaas. Werk het geheel af met wat peterselie.
Groeten Christiaan


Tip:

Probeer de sla eens te kruiden met verse blaadjes van lavendel.
Leg vóór het bakken de geitenkaas even in de koelkast zodat hij beter bakt.

Reactie achterlaten