Benodigdheden: Voor 4 personen
1 appel
2 zoete mandarijntjes
150 gram Chinese kool
120 gram jonge kaas
8 eetlepels magere yoghurt (natuur)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1/2 eetlepel gedroogde rozijnen
1/2 eetlepel rum (liefst donkere)
1/2 eetlepel vloeibare honing
1/4 koffielepel mosterd
het sap van een halve citroen
Bereidingswijze:
Schil de appel, snij hem in vier delen en verwijder het klokhuis voor je de partjes in dunne schijfjes snijdt. Snij ook de kool in zeer dunne reepjes en spoel die onder koud water schoon. Laat de kool eventjes op wat keukenpapier rusten zodat het overtollige water eruit sijpelt. Snij de kaas in kleine blokjes. Giet de anderhalve eetlepel rum in een kommetje en voeg er de rozijnen aan toe. Laat ze er een kwartiertje in staan voor je het sap weggiet. Meng de yoghurt met de honing, het sap van de citroen en het kwart koffielepeltje mosterd. Roer goed door elkaar. Pel de mandarijntjes en verdeel ze in kleine partjes. Leg de Chinese kool, de appelschijfjes en de mandarijntjes door elkaar op de borden. Meng de ingrediënten en overgiet met de helft van de yoghurt, bestrooi met de rozijnen en de gehakte peterselie. De andere helft van de yoghurtsaus neem je mee naar de tafel in een kommetje, zodat iedereen er naar believen van kan nemen.
Groeten Christiaan