Benodigdheden: voor 4 pers.
600 gram rundvlees in dunne plakken
1 eetlepel olie
Marinade:
Sap van 2 limoenen
Rasp van 2 limoenen
1 eetlepel gemberwortel
1 Chilipeper fijn gehakt
1 eetlepel Nuoc Mam saus
2 eetlepels olie
peper en zout
Salade:
100 gram geraspte wortels
100 gram witte kool in fijne reepjes
1/2 rode paprika in fijne reepjes
1 sla
Garnering:
5 Gehakte lente-uitjes
2 eetlepels gehakte munt
Koriander
Bereidingswijze:
De saus: meng sap en rasp van de limoen, Nuoc Mam saus, arachideolie, gember en peper in een schaal. Doe er zout en peper bij. Zet even weg. Bestrijk de plakjes vlees met olie, roerbak ze in de wok of gril ze. Verdeel de saus in tweeën. Giet de ene helft in een kom. Doe er het gegrilde of roergebakken vlees bij en roer goed door elkaar. Schenk de andere helft van de marinade in een andere slakom. Doe er geraspte worteltjes, kool, paprika en jonge sla bij. Meng goed door elkaar en schik de salade in een serveerschaal of in aparte kommen, voeg er het vlees toe. Garneer met lente-uitjes, koriander en munt.
Groeten Christiaan
Tip:
De Nuoc Mam saus is een gegiste vissaus, die te krijgen is in oosterse winkels en supermarkten. Het is onmisbaar voor de typisch Aziatische smaak in je gerechten. Maak deze salade ook eens met kip, varkensvlees, garnalen, Quorn of tofu.