Salade van witlof met pompelmoes

Benodigdheden: voor 4 personen
4 stronken witlof
1 kleine rode ui
2 pompelmoezen
2 clementines
2 groene appelen
1 potje natuuryoghurt
enkele takjes bieslook
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak het witlof schoon, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snij zeker de onderkant weg. Snij het witlof in de lengte doormidden en herhaal dat nog eens. Neem de pel en de ui en snij deze in dunne schijfjes. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en verwijder alle witte vliesjes. Werk boven een kom om het vrijkomende sap op te vangen. Haal dan de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit (daar bestaat een speciaal mesje voor). Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het andere sap. Was de appelen, snij ze doormidden en haal het klokhuis uit. Snij ze vervolgens in schijfjes en doe ze systematisch in de kom bij het sap om verkleuren te voorkomen. Leg alle ingrediënten van de salade op een schotel. Doe de yoghurt bij het sap en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Versnipper enkele takjes bieslook. Giet deze saus over de salade of geef ze er apart bij.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten