Scampi’s in bladerdeeg

Scampie in bladerdeegBenodigdheden: voor 4 personen
200 gram bladerdeeg
200 gram gekookte scampi’s
200 gram champignons Parijs
2 eidooiers
50 gram geraspte parmezaan
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 theelepels room
4 eetlepels olie
zout, peper

Bereidingswijze:
Doe de olijfolie In een bakpan, en bak daar in het knoflook en de gehakte sjalot. Voeg de gesneden champignons en kook nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg het zout en peper toe en laat nog 8 minuten verder kook op een laag vuur. Voeg er de garnalen, room en Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en doe er eidooier bij en meng, dit alles goed. Laat dit nu wat afkoelen Snij de bladerdak in ronde schijven, vul ze voor de helft met het mengsel, vouw deze nu dicht. De randen wel goed aandrukken. Borstel het eigeel gemengd met een beetje melk op, en bak dit nu 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden. Serveer met een salade met vinaigrette op smaak gebracht met kruiden de Provence (neutrale olie, balsamico azijn, peterselie en Provence kruiden). Versier met een beetje zalm.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten