Benodigdheden: Voor 4 pers.
20 grote scampi’s
2 fijngehakte sjalotten
0.5L visfond
1 dl verse room
1 dl droge witte wijn
2 grote jonagold appels
½ koffielepel currypoeder
1 glas Elixir d’Anvers
bloemsuiker
verse koriander
peper en zout
Bereidingswijze:
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Schil de appels en snij ze in partjes. Stoof de appelplakjes in boter, bestrooi met bloemsuiker en laat ze karameliseren. Stoof de sjalotten in een beetje olijfolie tot deze mooi glazig zijn. Blus de warmte in de pan met een scheutje Elixir d’Anvers en de witte wijn. Laat het geheel inkoken tot ongeveer 1/3 van het volume en voeg dan de visfond toe. Laat het vocht opnieuw goed inkoken en voeg dan de room toe. Werk de saus af met de curry. Breng op smaak met peper en zout. Bak de scampistaarten kort in een hete pan met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Dresseer de scampi’s op voor verwarmde borden en overgiet dan met de saus en werk af met de verse koriander.
Groeten Christiaan