Benodigdheden: Voor 4 pers
4 grote sint-jakobsschelpen
2 dl visfumet
1 dl room
100 gram Parijse champignons
1/2 dl witte wijn
blanke roux
gehakte peterselie
1 citroen
geraspte kaas
Bereidingswijze:
Maak de sint-jakobsschelpen open, haal de vruchten eruit en verwijder het koraal Breng de visfumet met de room aan de kook, zet het vuur uit en pocheer de Sint-jakobsvruchten 1 minuut, haal ze uit het vocht en snijd ze in stukken. Bak de champignons in een beetje boter en blus met de witte wijn. Bind het kookvocht van de sint-jakobsvruchten met de blanke roux en laat indikken. Schep de Sint-jakobsvruchten en de champignons onder de saus en breng op smaak met peper, zout en peterselie en eventueel enkele druppels citroensap. Verdeel alles over de schoongemaakte schelpen of vuurvaste schaaltjes, Bestrooi met een beetje geraspte kaas en laat kleuren onder de gril.
Groeten Christiaan