Snijbietsoep met gorgonzola

Benodigdheden: Voor 4 personen
750 gram snijbiet
75 gram gorgonzola
100 ml Room
600 ml groentebouillon
1 ui
1 teentje look
1 eierdooier
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Reinig de snijbiet, verwijder de grote stengels en snijd in reepjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Doe in een kookpot wat boter en fruit daarin al roerend de ui en het knoflook tot deze mooi glazig zijn en voeg dan de snijbiet aan toe. Plaats deksel en laat ongeveer 8 minuten op lage stand garen. Kluts het ei met wat room. Giet er de helft van de groentebouillon en de rest van de room bij. en mix alles fijn.Giet er de rest van de groentebouillon bij en breng aan de kook en laat nog 10 minuten verder garen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verkruimel de gorgonzola, voeg samen met het geklutste ei bij de soep en laat alles al roerend nog eens goed doorwarmen. Maar zeker niet meer laten koken!
Groeten Christiaan

Tip:
In plaats van snijbiet kunt u ook bladspinazie gebruiken.
Nootmuskaat smaakt intenser als hij vers wordt geraspt.
Met dit gerecht maakt u alle vegetariƫrs blij.

Reactie achterlaten