Soep van aardappelen en comté

Benodigdheden: voor 4 personen
250 gram aardappelen
80 gram comtékaas
20 gram boter
1 wit van prei
1 wit van selder
1 ui
6 dl vleesbouillon
½ dl room
4 eetlepels walnootolie
peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij prei en ui in ringen, hak de selder fijn. Stoof alles glazig in wat boter, overgiet dan met de bouillon en breng aan de kook. Doe er nu de geschilde aardappelen bij en laat 45 minuten koken. Klop ondertussen de room stijf. Doe de kaas bij de soep maar bewaar nog wat voor de garnituur. Mix de soep, giet deze door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden. Werk af met wat walnootolie en garneer met de rest van de kaas.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten