Soezen

Benodigdheden: Voor 12 soezen
0,25 liter water
1/2 theelepel zout
100 gram boter
150 gram bloem
4 eieren
boter en bloem voor de bakplaat

Bereidingswijze:
Kook het water en het zout in een voldoende grote pan. Laat onmiddellijk de boter in het kokende water smelten. Schud de bloem in één keer in het water en blijf roeren. Roer snel op een matig vuur tot het deeg een bal vormt. Blijf zolang doorroeren tot het deeg als een bal van de panbodem loslaat. Schep het deeg over in een kom en laat 2 tot 3 minuten rusten. Roer er met de mixer het eerste ei door. Wacht met toevoegen van het volgende ei tot het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg op deze manier de andere eieren toe. Bestrijk een bakplaat met boter en strooi eventueel wat bloem op de plaat. Schep het deeg in een spuitzak met spuitmond met grote opening. Spuit 12 flinke rozetten op de bakplaat. Bak de soezen 20-30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze op een draadrooster afkoelen. Maak met behulp van een spuitmond een gaatje in de bodem van de nog warme soezen en vul daarna de koude soezen met behulp van een spuitzak met crème au beurre, slagroom of banketbakkersroom

Tips:
Soezen worden 3x groter tijdens het bakproces.
Doe de deur van de oven zeker niet open tijdens de eerste helft van het bakproces.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten